Pláže jako u moře. Kemp Marin na poloostrově je rájem pro vodní sporty

Chatky, stany, indiánské týpí, karavany nebo několik pokojů v penzionu. To všechno nabízí autokemp Marin v Mělicích. Ovšem objednávat musíte dřív než začnou prázdniny. Ti, kteří přijeli v pátek bez objednání, hledali místo pro stan už jen velmi těžko, a pokud ho našli, souseda mají velmi blízko. Na druhou stranu tu mají vyhrazené boxy, kam se vejde nejen přístřešek, ale i auto. "Máme tu 600 míst," říká správce kempu Luboš Petržilka.

Sociální zařízení tu jsou troje. Na čistotě by se dalo ještě zapracovat. Za žeton na teplou vodu ve sprše zaplatíte dvacetikorunu, v některých chatkách jsou i toalety a kuchyňský kout. Lednice je i v indiánských stanech. Počítejte ale s tím, že si musíte přivézt vlastní deku i povlečení. Restaurace je přímo u vody, otevírá už v osm hodin ráno a oběd si tu dáte za 140 korun.

[chooze:article;value:562209]

​Obrovskou výhodou mělického kempu je voda, která je čistá, teplá a pláž měří 1 800 metrů. Mělický kemp leží na poloostrově vybíhajícím hluboko do bývalé pískovny a přirozeně odděluje část pro koupání a část pro vodní sporty. Těch tu můžete vyzkoušet hned několik, třeba jízdu na banánu a kruzích za motorovým člunem, ale půjčí vám i vodní lyže a wakeboardy.

"Už jsem vyzkoušel úplně všechno. Je to super, ceny nejsou tak vysoké, dá se to," svěřili se návštěvníci.

Ani suchozemské aktivity hlavně pro děti tu nepodcenili. Hřišť, prolézaček nebo kolotočů je tu několik. O prázdninových víkendech tu pak atmosféru rozproudí živá hudba nebo karaoke. Půjčit si můžete i kola, cyklistika je tu pro nenáročné, v okolí byste totiž jen těžko hledali nějaký kopec.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.