Žena měla z lidí vylákat přes šest milionů. Utrácela je za luxusní život

Žena měla mezi prosincem 2021 a březnem 2024 vylákat přes šest a půl milionu korun od sedmnácti fyzických a šesti právnických osob. "Lidem slibovala, že jim pomůže rychle a vysoce zhodnotit peníze v rámci různých developerských projektů," uvedl policejní mluvčí Libor Hejtman. 

Klienty podle něj získávala například z řad spolupracovníků nebo známých. "Jak uvedli poškození, žena působila solventním dojmem, jezdila na drahé dovolené, nosila drahé oblečení a doplňky, třeba kabelku za sto tisíc korun," řekl mluvčí. Vylákané peníze měla žena utrácet za luxusní životní styl.  

Od listopadu 2023 do března 2024 se měla také vydávat za zástupkyni izraelské společnosti a šesti právnickým osobám údajně způsobila škodu přes 230 tisíc korun. "Nechávala si vystavovat faktury na sice existující izraelskou korporaci, ale se kterou nikdy neměla nic společného," informoval Hejtman.

[chooze:article;value:563173]

Žena si podle něj půjčovala auta z půjčoven a ubytovávala se v drahých hotelech. "Zpravidla v rezervaci uváděla, že druhou osobou je VIP host v podobě zahraničního herce a někdy požadovala na pokoj zajištění květin, parfémů a alkoholu," sdělil.

Krajští kriminalisté ji ve středu 26. června 2024 zadrželi v Olomouci. "Kriminalisté podali krajskému státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí ženy do vazby, kterému soud vyhověl," upřesnil mluvčí.

Obviněné ženě hrozí za zločin podvod trest odnětí svobody až na osm let. Právní kvalifikace se ale podle policie může změnit. "Kriminalisté podezírají ženu ze spáchání celé řady dalších trestných činů podvodu a úvěrových podvodů v odhadované výši nejméně 30 milionů korun," uzavřel.

Podvodníci obrali seniora o statisíce. Vydávali se za pracovníky banky:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.