Nečekaný krok Jiřiny Bohdalové: Vrací se k divadlu. Lékaři jí přitom dali stopku

[chooze:gallery;value:29883]

Divadlo Lucie Bílé na sociálních sítích oznámilo nádhernou novinu. V říjnu a listopadu se na tamním jevišti objeví legendární herečka Jiřina Bohdalová. "Na podzim se u nás můžete těšit na výjimečné setkání, a to s nikým jiným než hereckou legendou, paní Jiřinou Bohdalovou," přislíbili zástupci divadla.

Bohdalová se na divadelní prkna vrátí díky několika představením, které pro ni Divadlo Lucie Bílé připravilo na míru. "Nezapomenutelné historky a příběhy ze života, navíc za hudebního doprovodu nejen zlaté slavice Lucie Bílé," popsali zástupci bohatý program. Reprízy speciálního představení divadlo uvede 30. října a 13. listopadu 2024.

[chooze:article;value:524970]

Fanoušci přitom návrat Bohdalové k divadlu nečekali. Loni na podzim totiž oznámil principál Divadla Na Jezerce, kde měla Bohdalová dlouholeté angažmá, že herečka na doporučení lékařů s divadlem končí.

"Tento týden jsme navštívili Jiřinu Bohdalovou u příležitosti ukončení její divadelní kariéry. Do Divadla Na Jezerce nastoupila 3. října 2005 a teď na doporučení primáře Kardiologického oddělení Nemocnice Na Homolce s aktivním hraním v divadle končí – a zase 3. října. Jak symbolické," vysvětlil na facebooku Jan Hrušínský. 

Bohdalová se prý kvůli náročnosti divadla plánovala věnovat už jen filmu. "Jiřino, přeji hodně zdraví a ještě mnoho skvělých rolí ve filmu nebo v televizi. Vím, že je divadlo nesrovnatelně náročnější. Proto tohle rozhodnutí plně chápu. A těším se na setkání při premiérách v Divadle Na Jezerce. Díky za všechno dobré, co jsme společně v divadle zažili. Nebylo toho málo," popřál jí tehdy Hrušínský.

Zdá se, že konec kariéry nebyl definitivní a herečka má ještě spoustu sil.

Jiřina Bohdalová skončila v nemocnici. Podívejte se na zprávy o jejím zdraví (11/2023):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.