Kemp Valtířov nabízí relax u řeky. Kolem něj vede vyhledávaná Labská stezka

Kemp Marina ve Valtířově na břehu Labe je jen kousek od Ústí nad Labem a nedaleko města Děčín. Dřív se tam vyráběly nákladní lodě, před pár lety se místo proměnilo v kemp pro turisty. "Máme tady beachvolejbalové hřiště, skákací trampolíny, půjčovnu powerboardů, možnost půjčení vodních skútrů," sdělil provozovatel kempu Milan Baránek.

Dají se pronajmout chaty, stany nebo lze zaparkovat rovnou s celým karavanem. Místa je opravdu hodně, tísnit se nikdo nebude. Sedláčkovi jsou z Ostravy, do Ústí to mají pořádný kus cesty, skoro pět hodin jízdy. Přesto si kemp ve městě s nelichotivou pověstí vybrali. "Líbí se nám tu, chodí nám tady labutě, navštívily nás už od prvního dne. Už jsme se i stihli vykoupat, počasí bylo pěkné," pochvaluje si Pavel Sedláček.

[chooze:article;value:563240]

​V kempu si vaří sami, vybavení ale musejí mít vlastní. Pro hosty tady venkovní kuchyně nebo alespoň ohniště není, prý je to ale v plánu. Mají tady ale vlastní restauraci, kde se dá najíst za rozumné ceny.

"Dneska jsou halušky, je tam i losos pečený. Hodně si lidé dávají pečená kolena, smažené řízky. Hlavní jídlo stojí kolem 150 korun," sdělila kuchařka. 

Ubytování v chatce pro až čtyři osoby je za 950 korun na noc, a to včetně elektrické přípojky. Karavan postavíte za 600 korun na noc. A nakonec ubytování ve stanu, malý vyjde na 250, velký na 350 korun. "Jsme tady spokojení, je vidět, že se tady o to starají. Zůstaneme do zítřka, pak se vracíme do Německa. Máme vlastní jídlo, ale zkusíme i restauraci," svěřili se návštěvníci ze zahraničí.

Sprchy a toalety jsou nové, neplatí se nic navíc. Sprchovat se můžete jak dlouho chcete. Sem tam se sice najde nehezký detail, ale brigádníci makají na opravách. Výhodou je dětské hřiště a desítky kilometrů dlouhá cyklostezka táhnoucí se od Litoměřic, přes Ústí nad Labem až do Německa. Kempu nemůžeme nic zásadního vytknout.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.