Počasí v Chorvatsku chystá velký obrat. Meteorologové změnili předpověď

Počasí v Chorvatsku chystá otočku. Už příští týden se na nebi neobjeví skoro ani mráček. A aby toho nebylo málo, počasí bude na koupání jako dělané. Redakce TN.cz proto připravila přehled oblíbených turistických destinací, který ukazuje, jaké v nich bude počasí.

Vesnice Baška na chorvatském ostrově Krk hlásí tropické hodnoty přesahující 30 stupňů Celsia už od začátku příštího týdne. Rtuť teploměrů se tam v pondělí vyšplhá až na 32 stupňů a v následujících dnech bude ještě tepleji.

V Brači má být přes 30 stupňů už od neděle. V pondělí by se měly teploty vyhoupnout ještě víc, a to až ke 33 °C. V úterý bude 34 °C, ve středu 33 °C a na čtvrtek hlásí meteorologové dokonce až 35 °C.

[chooze:article;value:563146]

​Teplo bude i v Dubrovníku. Pro ten předpověď říká, že už v sobotu a v neděli bude až 30 °C, v pondělí 32 °C a v úterý dokonce 34 °C. Ve středu se pak rtutě teploměrů vyšplhají až k 33 °C, ve čtvrtek ke 34 °C a v pátek ke 32 °C.

Istrie hlásí překročení tropické třicítky až na pondělí, kdy mají teploměry naměřit až 31 °C. V úterý se vyšplhají na 32 °C a ve středu dokonce na 34 °C. Poté má teplota lehce klesnout, stále se ale udrží vysoko.

​Ve Splitu bude pořádné horko už od víkendu, kdy tam naměří 30 °C. A aby toho nebylo málo, dál bude ještě tepleji. V pondělí se mají teploty vyhoupnout na 34 °C a v úterý dokonce na 35 °C. Pro středu, čtvrtek a pátek hlásí meteorologové 34 °C.

A tropické teploty neminou ani Zadar. Tam je mají teploměry hlásat už od pondělí a vydržet by měly až do pátku. Pohybovat se mají od 30 do 32 stupňů Celsia. V Záhřebu se nad třicítku vyhoupnou o pár dní dřív, a to už o víkendu. Koncem týdne ale klesnou.  

Šibenik slaví 100 let od prvního turisty. Byl jím Čech:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.