Šimon (†20) zemřel na letním festivalu na Slovensku: Lidé viní špatnou organizaci

Bratislavský hudební festival Hip Hop Žije skončil tragédií. V sobotu krátce po třetí ráno museli na místo spěchat záchranáři, mladého Šimona ovšem zachránit nedovedli. Příčina chlapcovy smrti zatím není známá. "Na místě byla konstatována smrt, přičemž pro účely zjištění přesných příčin, za kterých došlo k úmrtí, bylo nařízeno provedení pitvy," informovala web Nový Čas slovenská policie.

Organizátoři akce se rozhodli ke smutné události vyjádřit. "Byla dodržena veškerá bezpečnostní opatření a záchranné složky byly ihned k dispozici, bohužel mladíka nedokázaly oživit. Děkujeme záchranným složkám a policii za jejich okamžitou reakci v dané situaci. Ačkoliv to nebyla chyba ze strany pořadatele, tato situace nás hluboce zasáhla a pozůstalým vyjadřujeme upřímnou soustrast," napsali organizátoři na profil Hip Hop Žije Festival.

[chooze:article;value:559606]

Účastníky hudební akce se rozhodli varovat. "Touto cestou upozorňujeme návštěvníky, aby se vyhnuli nadměrnému pití alkoholu a konzumaci omamných látek. Zároveň bychom chtěli apelovat na všechny účastníky, aby byli opatrní, dodržovali pitný režim, aby se chránili zejména před extrémním vedrem, které v současné době panuje," doplnili.

Přestože organizátoři trvají na tom, že nepochybili, pod příspěvkem se začaly hromadit komentáře rozhořčených lidí, kteří poukazovali na situaci na akci. Podle nich na ní chyběl dostatek tekutin. "Po celý den akce zdůrazňovali, jak se mají návštěvníci dobře opít. Při 30stupňových vedrech ale nezabezpečili cisterny s pitnou vodou," začala protestovat jedna z účastnic, podle které nebylo dost nealkoholických nápojů ani v bufetech.

"Doufám, že rodina na vás podá trestní oznámení! My jsme pomáhali jinému 16letému kolabujícímu chlapci. Dali jsme mu napít a ochranka nás poslala do stanu zdravotníků," svěřila se podle Nového Času další žena.

Vlak jel na uzavřené koleji, říká ministr o tragické srážce na Slovensku (6/2024):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.