Velký obrat počasí. Na Česko se žene déšť a výrazné ochlazení

Pondělí

Na začátku týdne se na většině našeho území budou vyskytovat přeháňky a místy také bouřky. "Na východě se mohou zpočátku v bouřkách vyskytnout nárazy větru kolem 90 km/h, větší kroupy a intenzivní srážky s úhrny i přes 50 mm, které mohou způsobit přívalové povodně," varují meteorologové.

Večer budou od západu srážky ubývat. Nejvyšší denní teploty se vyšplhají na 20 až 24 °C, na západě na 18 °C a na horách se budou pohybovat kolem 16 °C.

Úterý

Úterní obloha bude oblačná až polojasná, v Čechách postupně až zatažená, místy s přeháňkami. Na Moravě a ve Slezsku bude oblačnosti postupně ubývat. Nejvyšší denní teploty se stejně jako v pondělí budou pohybovat mezi 20 až 24 °C, v severozápadní polovině Čech kolem 17 °C.

Středa

Ve středu bude oblačno až zataženo, na východě zpočátku i polojasno, na většině území přeháňky. Nejvyšší denní teploty nepřekročí 20 °C, na Moravě a ve Slezsku bude o trochu tepleji, tam se denní maxima vyšplhají na 19 až 24 °C.

[chooze:article;value:562708]

Čtvrtek

Čtvrteční obloha bude oblačná až zatažená, místy se budou vyskytovat přeháňky. Přes den naměříme maximálně 22 až 26 °C, na západě kolem 19 °C.

Pátek

V pátek bude zpočátku oblačno a místy může také zapršet. Oblačnosti i srážek ale bude postupně ubývat. Nejvyšší denní teploty se vyšplhají na 20 až 25 °C.

Sobota a neděle

O víkendu bude zpočátku jasno až polojasno, postupně bude ale oblačnosti přibývat. Místy se budou vyskytovat přeháňky nebo i bouřky. Maximální denní teploty se přiblíží k tropickým hodnotám – naměříme 29 °C.

Česko má za sebou ze soboty na neděli tropickou noc. Teplotní rekordy padaly skoro všude:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.