Setkání po půl roce. Na Pražském hradě se bude řešit Ukrajina i Slovensko

Zahraniční politika a bezpečnostní situace v Evropě před summitem Severoatlantické aliance nebo jmenování nového českého velvyslance v Moskvě. To budou zřejmě hlavní témata pondělní schůzky na Pražském hradě.

Předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová (TOP 09) chce kromě úkolů české delegace pro summit NATO probrat také česko-slovenské vztahy. Ty nejsou ani po návštěvě nového slovenského prezidenta z minulého týdne úplně nejlepší. Slovenská vládní strana Směr se totiž ohradila vůči českému premiérovi, který řekl, že obnovení česko-slovenských mezivládních jednání není momentálně na pořadu dne.

[chooze:article;value:562696]

​Další spor byl ohledně české policie, které slovenská strana vyčítá, že nestíhá lidi schvalující útok na premiéra Roberta Fica. Více se ale zřejmě budou řešit válečné konflikty na Blízkém východě a Ukrajině.

Ostatně kvůli rekonstrukci válkou poškozené Ukrajiny a zapojování českých firem do její obnovy se v pondělí sešel premiér Fiala se zástupci českých firem, které tam dodávají kogenerační jednotky. Ty pomáhají s obnovou energetické infrastruktury.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.