Macinka: Chceme promluvit do příští vlády, zelená politika je třídním bojem

Přednedávnem mohl předseda Motoristů společně s hnutím Přísaha slavit. Jejich koalice získala v evropských volbách přes deset procent. "Nepochybně to byl velký úspěch. Považovali bychom za úspěch i to, kdybychom překročili tu pětiprocentní hranici. Vytyčili jsme si ambici získat dva mandáty, což se i podařilo. To, že to byl dvouciferný výsledek, nám pomohlo překonat i psychologickou hranici," vyjádřil se k výsledku.

Koalice s Přísahou byla dle Macinkových slov překvapením pro hodně lidí. "Začátkem byla podpora Robertu Šlachtovi v senátních volbách na Břeclavsku. Během toho jsme se bavili o tématech, která by mohla ohrozit občany. Byl jsem překvapen, že jsme se shodli skoro ve všem, a tak jsme se dohodli už na volby evropské. Spolupráce byla vřelá a intenzivní. Věděli jsme, co od sebe čekat," vysvětlil.

[chooze:article;value:562504]

Hlavní postavou evropských voleb byl u koalice Přísahy a Motoristů Filip Turek, ohledně nějž v médiích proběhla řada kontroverzních kauz. Pro Macinku to ale nepředstavovalo žádný problém. "Všichni, kdo ho znají, ho dlouhodobě sledují. Natočil několik dlouhých podcastů, které jsou dlouhodobě sledovány v komunitě uživatelů youtube. Namluvit jim týden před volbami, že je extremista, bylo takové, že se tomu ti lidé vysmáli," podotkl.

Nyní už se Motoristé připravují na nový cíl, kterým jsou parlamentní volby v příštím roce. "Teď jsme v okamžiku, kdy přirozeně začínáme budovat celorepublikovou strukturu Motoristů. Do konce roku bych chtěl mít plnohodnotnou stranu s krajskou organizací v každém z těch 14 krajů, kde musíte podat kandidátní listinu pro sněmovní volby. Hledám k sobě různé osobnosti, různé politické manažery, kteří jsou schopni budovat strukturu shora a vyrobit tu stranu tak, aby byla připravena," pronesl Macinka.

[chooze:article;value:562129]

V Poslanecké sněmovně by se Motoristé rádi věnovali pro ně dvěma zásadním tématům. Prvním z nich je migrační politika. "Masová migrace představuje velmi vážný problém a nebezpečí v celé republice. Když byla první vlna v roce 2016, tak jsme viděli věci, které v Evropě do té doby nebyly. Jedná se o největší hrozbu pro Českou republiku a její občany. To, co udělal Vít Rakušan (ministr vnitra, STAN; pozn. red.) a tato vláda, že tady začne platit nějaký migrační pakt, hodnotíme jako zradu," říká Macinka.

Druhým tématem, které zmínil, je pak prosperita země. "Jsme snad jediní, kdo se nevrátil do předcovidových výsledků hospodaření. Zaplavili jsme si život zelenými vymoženostmi a enviromentálními nesmysly. Zelená politika je přes čáru. Zadlužovat kvůli tomu budoucí generace je sebevražedná mise," pronesl.

Následně ale dodal, že se chce věnovat životnímu prostředí. "Já kdybych viděl někoho, kdo hází papírek na zem v lese, tak kdybych to uměl, dal bych mu facku. Zelená politika ale s ochranou životního prostředí nemá nic společného. Je to třídní boj," konstatoval.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.