Gesto Williama vhání slzy do očí. Tohle udělal pro nemocnou Kate

[chooze:gallery;value:22194]

Velkou Británii navštívil tento týden japonský císař Naruhito. Přivítala ho britská královská rodina včetně následníka trůnu prince Williama. U přivítání ale chyběla Williamova manželka princezna Kate, která se léčí s rakovinou.

I když ale Kate u ceremonie nebyla, William na ni nezapomněl a udělal pro ni zdánlivě nenápadné gesto. "Když se rodina setkala s císařem, způsob, jakým se William postavil, byl důležitý," uvedl pro portál GB News komentátor a odborník na komunikaci Richard Fitzwilliams.

[chooze:article;value:562323]

William se totiž postavil víc na stranu, než musel. "Tím symbolicky nechal místo pro lásku svého života, princeznu z Walesu. To je něco, co si myslím spoustu lidí dojalo," dodal Fitzwilliams.

Kate by se za normálních okolností podle protokolu setkání s císařem i jeho manželkou Masako účastnila také, píše portál Newsweek. Kvůli rakovině, kterou jí diagnostikovali lékaři na začátku letošního roku, se ale nevěnuje královským povinnostem, aby se mohla soustředit na léčbu. Jedinou výjimku udělala v květnu, kdy se objevila na slavnostní vojenské přehlídce.

Princezna Kate se ukázala na veřejnosti během vojenské přehlídky:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.