Drama se šťastným koncem. Holčička přišla na svět na polní cestě

Oznámení o porodu obdrželi středočeští záchranáři v neděli ráno. "Bylo půl deváté ráno, když se na naši tísňovou linku dovolal pán, jehož žena začala rodit. Byli na cestě do porodnice, když se malá holčička rozhodla, že už nebude čekat a přijde na svět," informovali na facebooku.

Zatímco posádky záchranářů mířily k polní cestě, velkou oporou mamince i jejímu partnerovi byla operátorka Marta. Když záchranná služba na místo dorazila, malá Valerie už byla na světě.

"Velký dík patří nejen rodičům za jejich odvahu a spolupráci, ale také naší operátorce Martě za její profesionální přístup a uklidňující slova, která přispěla k hladkému průběhu porodu," zdůraznili záchranáři.

[chooze:article;value:562807]

Ti na místě zajistili potřebnou péči a maminku s novorozenou holčičkou následně transportovali do nemocnice. "Jsme hrdí na náš tým a jsme rádi, že jsme mohli pomoci přivítat na svět malou Valerii. Přejeme celé rodině hodně zdraví, štěstí a radosti!" uzavřeli na sociální síti.

Záchranářům následně poděkoval i novopečený tatínek. "Chtěl bych tímto poděkovat všem zúčastněným! Od operátorky, která do příjezdu obou skvělých posádek srozumitelně, klidně a zároveň svižně radila, co a jak udělat. Zároveň vydržela můj nervózní řev, když jsem nahlašoval polohu," okomentoval příspěvek.

Záchranáři a policisté by mohli mít modernější vrtulníky. Toto jsou kandidáti:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.