Pekelná vedra se blíží. Norská předpověď nevěstí pro Česko nic dobrého

Česko má za sebou horkou sobotu a neděle nebude přes dopoledne o moc lepší. Neděli budou také doprovázet vedra, která se však později promění v silné bouřky. "Druhá polovina dne bude dramatičtější. Přes naše území bude postupovat k východu bude postupovat zvlněná studená fronta, související s tlakovou níží přesouvající se přes střední Evropu," uvedl na sociální síti X Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Přes týden se má opět ochladit na příjemnější teploty. Po bouřkách se budou teploty držet okolo 24 stupňů, přičemž nebe bude povětšinou oblačné s mírnými přeháňkami. Hned po dalším víkendu se ale mají silná vedra vrátit.

[chooze:article;value:562524]

​Podle předpovědí portálu yr.no totiž bude sobota a neděle pořádně prosluněná. V souvislosti s tím budou stoupat i denní teploty, které dosáhnou až 27 stupňů. V pondělí se má obloha opět zatáhnout, tím ale tropická vedra končit nemají.

Norští meteorologové totiž očekávají, že se hned v pondělí teplota znovu přehoupne přes hranici třicítky. Nejvyšší teploty mají dosahovat až 31 stupňů. Jedná se navíc o předpověď na týden dopředu, což znamená, že skutečné teploty mohou být ještě vyšší. Hned potom ale mají vedra opět spadnout na únosnější míru okolo 20 stupňů.

O víkendu vedra, pak se ochladí. Meteoroložka rozebrala počasí v červenci:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.