Osmany Laffita předvedl jubilejní přehlídku. Dorazila vzácná návštěva

Osmany Laffita, módní návrhář, který už dvacet let obléká osobnosti jako je Dagmar Havlová, nebo Ivanka Trumpová. Své kolekce vystavuje v New Yorku, Miami, i v Paříži. I tak zkušená osobnost však měla před jubilejní přehlídkou obavy. "Je to krásné, protože vždycky ty rekace, to je ten konec. Když začíná přehlídka, jsem nervózní, jsem. Protože pak vidíte reakce publika, jako diváků. A podle reakce poznáte, jestli se to povedlo, nebo ne," uvedl.

Perfektně sedící střihy, flitry, barvy a luxusní látky. Přesně to nabídla Osmanyho módní přehlídka. "Diváci měli možnost vidět celou mojí dvacetiletou kariéru, můj rukopis a já trvám na tom, že móda je jenom elegance a glamour. Žádný blázinec, žádný over size, ale glamour", popisoval.

[chooze:article;value:560011]

Dechberoucí kousky bravurně předvedlo několik modelů a modelek. Mezi nimi se objevila i Simona Krainová. "Modelek bylo 60, a modelů, jako oblečení, 75. A každá si to vychutná každá si jela ten glamour. Každá si ukáže svoje šaty a tak to je," řekl Laffita.

A co módní návrhář plánuje na léto? Prožije ho v rodinném kruhu. Navíc ho čekají významné kulatiny. "V létě jdu za mojí matkou, protože teď tady mám bratra nejstaršího, synovce a neteř. Ale já musím jet zpátky na Kubu, abych se podival na mámu, protože máma sem přijede až příští rok. Budu mít šedesát let, stárnu, no," prozradil.

Na přehlídku dorazila i bývalá miss Ukrajiny

Osmanyho blízká přítelkyně, miss Ukrajiny roku 1995 Vlada Litovčenko, dorazila na přehlídku oslavit jeho dvacetileté působení v české módní branži. Už od začátku ho totiž podporuje. Navíc na přehlídkovém mole předvedla jedny z Osmanyho nádherných šatů. "Jsem moc ráda, že jsem byla dneska pozvána a mohu tady být na přehlídce Osmanyho Laffity, protože spolupracujeme více jak dvacet let, od roku 2004. Kdy Osmany teprve začínal se svou prací a založil módní dům Osmany Laffita," řekla Litovčenko.

"Osmany je opravdový profesionál. Vždycky ráda navštěvuji jeho show. Organizoval také show na Ukrajině, také v USA, čehož jsem se zúčastnila a bylo to super," dodala.

[chooze:article;value:560008]

Modelingu se už Vlada aktivně nevěnuje. V kariérní oblasti se vydala úplně jiným směrem. "Kariéra modelky už je minulostí. Teď jsem ředitelka rezervace v kyjevské oblasti. Mám také doktorský titul," uvedla.

V publiku nechyběla ani moderátorka a tanečnice Lejla Abbasová, která si prezentované modely nemohla vynachválit. "Já jsem naprosto nadšená z látek, které Osmany měl, protože to se jen tak jako nevidí. Bylo tam několik tak překrásných střihů, že jsem si říkala, to je obroda, to je zase obroda," řekla.

"Já jsem do poslední chvíle nevěděla, jestli půjdu, nebo ne, protože, jak už to tak na konci školního roku bývá, a v našem případě obzvlášť, my máme jednu rozlučku se školkou a se školou za druhou. A dneska jsme měli dvě, takže já jsem fakt ještě včera večer nevěděla jako, jestli půjdu," netajila se. 

A jak to má Abbasová s letním šatníkem? "Čím praktičtější a jednodušší, tím lepší. Ale je teda fakt, že mám období zimní a letní. Zimní jsem fakt černá. Tam jako se vším, bohužel ne tady, tady blednu, ale černá oblečením a v létě naopak jdu do barev," prozradila.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.