Orbán a Babiš zakládají novou evropskou frakci. Chtějí suverenitu i boj s migrací

Vznik nové frakce v Evropském parlamentu oznámil předseda ANO a bývalý premiér Andrej Babiš po schůzi ve Vídni. Do nové frakce zvané Patrioti pro Evropu ANO vstoupí společně s maďarským Fideszem Viktora Orbána a Svobodnou stranou Rakouska pod vedením Herberta Kickla.

Zakladatelé frakce oznámili i plány, které do budoucna mají. "Máme tři hlavní priority, které budou definovat naši evropskou politiku. V první řadě chceme podpořit suverenitu členů Evropské unie, protože věříme, že síla Unie tkví v silných státech a ne v diktátu Bruselu," řekl Babiš.

Dalším bodem nové frakce je migrace. "Chceme vyřešit problém ilegální migrace a změnit migrační pakt. Potřebujeme silnější obranu vnějších hranic Unie a boj s pašeráky lidí, aby pochopili, že pro ně v Evropě není místo," dodal Babiš.

[chooze:article;value:561789]

​Posledním cílem, na který se frakce chce zaměřit, je Green Deal. "Chceme vyvážený postoj k zelené politice, který nám zajistí ekonomický rozvoj. Současná podoba Green Dealu ohrožuje konkurenceschopnost Evropy," prohlásil Babiš.

Podle Orbána má nová frakce na to, aby udávala směr evropské politiky. "Připadám si oprávněn říct, že začíná nová éra Evropy. Evropa je v krizi, její ekonomická moc upadá, oslabuje ji válka a migrace. Naším cílem je velmi brzy utvořit nejsilnější pravicovou skupinu v Evropském parlamentu," poznamenal Orbán.

Předseda Svobodné strany Rakouska Kickl také zdůraznil cíl týkající se posílení státní suverenity. "Chceme obnovit pluralistickou povahu našeho kontinentu. Chceme menší europarlament a větší nezávislost členských zemí," řekl Kickl. Vychválil také Babiše za jeho vládu a označil jej za příštího českého premiéra.

Babiš, Pavel a Fiala se v pohledu na Ukrajinu shodli. Jednali společně na Hradě:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.