Kontrola potravin v obchodech: Plesnivý jogurt i smrdutá vejce

První zastávku si štáb udělal v Penny marketu. V něm objevil jogurt se zelenou barvou. Nešlo o jogurt s příchutí kiwi, nýbrž o jahodu. Pořádně cítit byla i vajíčka. "To by se to nemělo objevovat," okomentovala zákaznice.

Plesnivé byly i mandarinky. Hned vedle byla rozteklá jablka. Mleté maso mělo dvojí barvu. "Nesrovnalosti dám do pořádku, omlouvám se za prodlení," uvedla vedoucí prodejny, která se ukázala až za 18 minut. Celkově byl v obchodě docela nepořádek. 

Poté štáb zamířil do Billy. V této prodejně bylo uklizeno a i zelenina vypadala zdravě. Podrženou jedničku pokazilo hroznové víno. Problém byl ale opět s vejci. Nějaká byla rozbitá. Jinak bylo vše v pořádku, vedoucí ví proč. "Asi dobrý tým," uvedla.

[chooze:article;value:561051]

​Další na řadě bylo místní Tesco. Nejhůře na tom byly melouny. Našly se i úplně plesnivé. Zelenina vypadala povadle, jinak ale byl obchod v pořádku. 

Poslední zastávku si štáb udělal v prodejně Lidl. Hned za dveřmi pořádně přetékal koš s odpadky. A zelenina taky nevykouzlila úsměv na tváři. To nejlepší měly za sebou brambory i hráškové lusky.

Rozbitá vejce čekala i na této prodejně a zákazníky zarazila dvojí barva jater. "Já bych řekla, že to je jetý," prohlásila zákaznice. "Závadný to rozhodně není," odvětil zaměstnanec prodejny.

Obchody v Poličce se kvalitou různí, někde doporučujeme vzít si raději rukavice.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.