Pozor, na oblíbené české hrady se nedostanete. Není tam bezpečno

[chooze:gallery;value:36438]

​Rozsáhlá zřícenina hradu Kyšperku je vyhledávaným cílem mnoha návštěvníků Ústeckého kraje. Hrad se nachází na modré turistické trase. "Pokud plánujete výlet, vyhněte se, prosím, této oblasti," varuje na sociální síti podnik Lesy ČR

Důvodem je podle firmy skutečnost, že zřícenina je ve špatném technickém stavu, při vstupu hrozí lidem nebezpečí. Město Krupka proto rozhodlo o uzavření všech tří přístupových cest.

[chooze:article;value:551826]

"Z důvodu zajištění bezpečnosti a ochrany zdraví rozhodla Rada města Krupka s okamžitou platností o zákazu vstupu ke zřícenině hradu Kyšperk. Na místě se odlamují kamenné hranoly obložení věže a hrozí jejich pád. Aby bylo zamezeno vstupu osob do daného veřejného prostranství, byl prostor opáskován a označen informačními cedulemi se zákazem vstupu v českém i německém jazyce," uvedlo město Krupka na svých webových stránkáchZákaz vstupu do vyznačených prostor platí až do odvolání.

Kyšperk se nachází v Krušných horách na výběžku Supí hory. Zbytky hradu jsou kulturní památkou.

  

Omezený vstup je také do části areálu hradu Valdštejn v okrese Turnov. Hrad na to upozorňuje na Facebooku. "Důležité upozornění. U důvodů nařízení Lesů ČR, týkající se poškozeného stromu, je do odvolání uzavřen vytyčený prostor u hospůdky," připomněl návštěvníkům.

Na hradech a zámcích začala sezóna. Návštěvníky čeká bohatý program (3/2024):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.