Mladík (†20) zemřel na festivalu u Bratislavy. Policie to vyšetřuje jako trestný čin

Slovenští policisté vyšetřují smrt 20letého mladíka, který přišel o život v noci z pátku na sobotu na hudebním festivalu Hip Hop Žije, který se koná u jezera Zlaté písky v Bratislavě.

O události se dozvěděli před třetí hodinou ráno. Na místě se již nacházeli záchranáři, kteří se snažili mladého muže zachránit. "Na místě byla konstatována smrt a byla nařízena pitva, aby se zjistily přesné příčiny mužovy smrti," uvedli policisté na svém facebooku.

Policisté zahájili vyšetřování trestného činu usmrcení z nedbalosti.

[chooze:article;value:561563]

​K tragické události se vyjádřili i pořadatelé festivalu. "Ačkoliv to nebyla chyba ze strany pořadatele, tato situace nás hluboce zasáhla a pozůstalým vyjadřujeme upřímnou soustrast," uvedli na facebooku.

"Byla dodržena veškerá bezpečnostní opatření a záchranné složky byly ihned k dispozici, mladíka se jim bohužel nepodařilo oživit. Děkujeme záchranným složkám a policii za jejich okamžitou reakci v dané situaci," dodali.

Pořadatelé v souvislosti s tragédií nabádají návštěvníky k opatrnosti. Měli by se vyhnout nadměrnému pití alkoholu a konzumaci omamných látek a naopak by měli pít dostatek vody, aby chránili své zdraví před extrémním vedrem.

Policisté zasahovali loni v srpnu na hudebním festivalu v Milovicích kvůli znásilnění ženy i tvrdým drogám. Podívejte se na reportáž TV Nova:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.