Vysvědčení pro ministra školství Beka: Dostal dvojku z chování za papalášství

Podle opozice se Mikuláš Bek jen tak tak vyhnul opakování ročníku. "Skoro bych to viděla na reparát. Ale to bych zase našemu školství nemohla udělat," pronesla poslankyně a stínová ministryně školství Jana Berkovcová (ANO). Dala by mu čtyřku z lítosti. Z chování by Bek dostal dvojku. "Za papalášské chování," doplnila Berkovcová.

Poslanec Zdeněk Kettner (SPD) by mu dal dostatečnou, tedy čtyřku. "Vzhledem k těm problémům, co se týče financí. Kumuluje také senátorský a ministerský post," vysvětlil. Naopak ocenil digitalizaci.

[chooze:article;value:562381]

​To sám ministr Bek se hodnotí podstatně lépe. "Dal bych si takové dvě minus," sdělil televizi Nova. Průměr mu podle jeho slov zlepšuje především povedená digitalizace přijímaček na střední školy a zhoršuje ho hlavně nedotažená novela školského zákona. V chování se prý ministr zlepšovat nemusí, stačí jen přidat na vysvětlování. "Úplně se mi nedaří vysvětlovat části veřejnosti věci, které teď rezonují v části médií," připustil ministr Bek.

"Já bych potřeboval, abychom šli dál třeba u financování regionálního školství," uvedl ministr pro místí rozvoj a místopředseda vlády Ivan Bartoš (Piráti). Ohodnotil by ho známkou tři.

"Ke mně se pan ministr vždycky choval velmi dobře," pronesl Matěj Ondřej Havel (TOP 09). Údajně papalášské chování mu prý nepřísluší soudit.

[chooze:article;value:562421]

​Celkově to prý na jedničku není ani za Starosty. "Jedna až dvě, možná dvojku," oznámkovala svého ministra poslankyně Pavla Pivoňka Vaňková (STAN). Kauzy označila za pseudokauzy.

Někteří koaliční partneři by ale ministra Beka klidně nechali poslední školní den odejít bez vysvědčení. "Sice jsem povoláním bývalý učitel, ale nemyslím si, že bych měl hodnotit práci kolegů," odpověděl ministr zemědělství Marek Výborný (KDU-ČSL).

"Dal bych mu slovní hodnocení, a to by bylo průměrné. Je to proto, že právě není moc slovního hodnocení ve školách," vysvětlil předseda Fóra rodičů Petr Chaluš.

"Viděl bych to tak na dva minus. Co se třeba nepovedlo, byli asistenti pedagoga a jejich parametrizace," prohlásil prezident Asociace ředitelů základních škol ČR Luboš Zajíc.

Sečteno, podtrženo a zaokrouhleno by si ministr školství na konci letošního školního roku odnesl lepší trojku.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.