Tragédie na Slapech: Na místě zasahovali potápěči

Záchranáři z vodní záchranné služby z Prahy 6 se o topícím se člověku dozvěděli v pátek v 17:39. Na místo dorazili přibližně za 19 minut od přijetí výzvy, jelikož se jedná o vzdálené místo.

Šlo o muže, který si šel zaplavat v doprovodu další osoby. Jeho doprovod si po výstupu na molo všiml, že se jeho společník topí a mizí pod hladinou. Pomoc přivolal okamžitě. 

[chooze:article;value:559601]

​"Oznamovatel označil místo potopení osoby, náš člun vybavený sonarem zahájil pátrací akci. Bohužel je v místech dost velký sráz a hloubka přibližně 18 metrů. Takže se nám nedařilo mít kontakt pod vodou," uvedl mluvčí vodní záchranné služby Daniel Vičan. Na pomoc přivolali potápěče od hasičů, který na místo dorazil asi za 20 minut.

"Po krátkém ponoru v místě označeném oznamovatelem vytáhl utonulou osobu. Ta byla vytažena na náš zásahový člun," doplnil mluvčí.

Středočeští záchranáři okamžitě zahájili resuscitaci. "Na místě byl i lékař. I přes dlouhou resuscitaci se nepodařilo osobu přivést k životu," uzavřel tragickou událost mluvčí Vičan.

Vesnice Cholín u vodní nádrže Slapy:

V Česku se každý rok utopí přes 200 lidí. Záchrany komplikují pomalé reakce okolí. Podívejte se na reportáž TV Nova z července loňského roku:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.