Stát prodává zabavené iPhony. Je o ně enormní zájem

Jedinečnou příležitost budou mít přes léto zájemci o novou techniku od Applu. Finanční úřad bude totiž pořádat dražby, na kterých bude prodávat iPhony a MacBooky. Celkem chce takto úřad prodat techniku za více než 30 milionu korun.

Telefony a počítače pochází z akcí celníků, kteří přístroje zabavili při pokusech o jejich propašování do Česka bez zdanění. Nabízet je bude v Aplikaci elektronických dražeb, a to hned po několika vlnách po celé léto.

[chooze:article;value:540301]

​Úřad tak chce předejít přetížení aplikace kvůli vysokému zájmu. "V prvních hodinách po ohlášení dražeb zabavených MacBooků a iPhonů za třetinové vyvolávací ceny jsme v naší IT aplikaci evidovali obrovský růst návštěvnosti. Aktuálně máme zhruba deset tisíc přihlášek do jednotlivých dražeb. Z důvodu enormního zájmu jsme jednotlivé dražby více rozložili v čase, abychom minimalizovali riziko přetížení aplikace a jejích případných dočasných výpadků," vysvětlil ředitel Sekce výkonu daní Generálního finančního ředitelství Jan Žežulka.

Aukce se budou vždy konat v pracovních týdnech od 9. července až do 15. srpna. Pořádat je úřad bude ve dvouhodinových intervalech a to od 8 do 10, od 11 do 13, od 14 do 16 a od 17 do 19 hodin. Dražby se může zúčastnit každý, kdo se zaregistruje, vyplní žádost a ověří svou identitu.

Honosný zámek Štiřín míří do aukce. Vyvolávací cena je astronomická (5/2024):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.