Letní dovolená na poslední chvíli: Mluvčí cestovky řekla, kdy jde ještě něco sehnat

"Čeští turisté teď nejčastěji vyrážejí do Řecka, kam zamíří až 25 procent z nich, následuje Egypt s 20 procenty a do Turecka jede 15 procent. Pak samozřejmě mají Češi zájem o takové ty klasické destinace, jako je Chorvatsko, Itálie či Bulharsko," vyjmenovala Ekrt Jirušková.

Podle Ekrt Jiruškové je tato letní sezona velmi silná. "V tuhle chvíli pro červenec, který je pro Čechy takovým nejoblíbenějším měsícem v roce, kdy vyrazit na letní dovolenou, zbývá už jenom zhruba 20 procent kapacit. Asi 80 procent nabídek už je prodaných a na srpen ještě zbývá takových asi 30 procent nabídek. Takže obzvlášť rodinám s dvěma a více dětmi opravdu doporučujeme, pokud ještě stále zvažují nákup letní dovolené, tak na nic nečekat. Ta nabídka se každým dnem ztenčuje a ty rodinné velké pokoje s možností přistýlky mizí jako první," poradila Ekrt Jirušková.

Ze zkušenosti ví, že Češi mají ve zvyku, jakmile začnou prázdniny, co nejdřív vyrazit na letní dovolenou. "Skutečně nejvíce lidí odlétá už tento víkend, který je ještě na konci června. V prvních 14 dnech je opravdu hodně termínů vybukováno, ve zbytku července se ještě dají najít nějaké zajímavé nabídky. Srpen bývá o trochu volnější a v září už by pak neměl být takový problém si sehnat svou dovolenou v oblíbených lokalitách."

[chooze:article;value:562459]

​Mnozí Češi rádi cestují na poslední chvíli a využívají nabídek last minute. "Cenově výhodné to je. Můžete opravdu narazit na zajímavou nabídku, která bude třeba i se slevou 30 procent, někdy i 40 procent, ale opravdu musíte pak jednat velice rychle a v co nejkratší době celou dovolenou zaplatit. Někdy se stává, že večer si zabukujete dovolenou a druhý den ráno už stojíte na letišti a odlétáte na svoji dovolenou," přiblížila Ekrt Jirušková

"Tyto dovolené jsou optimální třeba pro dvojice, protože pro rodiny s dětmi obvykle nebývají tyto nabídky k dispozici. Je to většinou konfigurováno na dvě dospělé osoby na pokoj," doplnila Ekrt Jirušková. Na celý rozhovor se podívejte pod titulkem článku.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.