Ještě to neskončilo. Česko znovu zbičují bouřky, varují meteorologové

[chooze:gallery;value:36435]

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) varuje před bouřkami, které se mají během pátečního dne přehnat přes naše území. "Bouřky se začnou vytvářet kolem poledne na západě Čech a během odpoledne a večera se budou přesouvat z Čech k východu na Moravu a do Slezska," informují meteorologové.

Od pátečního poledne do 18. hodiny je proto v platnosti výstraha před silnými bouřkami. Ta se týká Prahy a krajů Středočeského, Jihočeského, Plzeňského, Karlovarského, Ústeckého, Libereckého, Královéhradeckého, Pardubického a Kraje Vysočina. Od 15. do 22 hodin je výstraha aktuální pro Jihomoravský kraj, Olomoucký kraj, Zlínský kraj a Moravskoslezský kraj.

Do 17. hodiny je pak v platnosti varování před vysokými teplotami, které platí pro Prahu a kraje Středočeský (Brandýs nad Labem-Stará Boleslav, Čáslav, Černošice, Český Brod, Kladno, Kolín, Kralupy nad Vltavou, Kutná Hora, Lysá nad Labem, Mělník, Mladá Boleslav, Mnichovo Hradiště, Neratovice, Nymburk, Poděbrady, Říčany, Slaný), Ústecký (Litoměřice, Roudnice nad Labem), Liberecký (Česká Lípa), Královéhradecký (Hořice, Hradec Králové, Jičín, Nový Bydžov) a Pardubický (Holice, Chrudim, Pardubice, Přelouč).

[chooze:article;value:561838]

Sobota by naopak měla být bez bouřek. Přinese slunečné a klidné počasí a podle meteorologů naměříme i hodnoty přesahující 30 stupňů Celsia. "Teplo zůstane také v neděli, i když během dne dorazí další várka bouřek," upozorňuje ČHMÚ.

Na začátku příštího týdne ale teploty poklesnou. Objevit se mají i přeháňky a víc oblačnosti. V půlce se to ale zlomí. "Slunečního svitu bude přibývat v druhé polovině příštího týdne, kdy se začne také znovu oteplovat," předpovídají meteorologové.

Řecko spalují úmorná vedra. Zavírají se turistické atrakce i školy:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.