Češi se hrnou na Jadran. Volných už je jen pár míst, řekl šéf turistického svazu

Chorvatské turistické sdružení i letos předpokládá, že do jejich země dorazí asi 850 tisíc Čechů. "Každý rok evidujeme takových pět a půl milionu přenocování z českého trhu. Český trh je pro chorvatský cestovní ruch je moc důležitý, a každý rok je v top 5. To je po Německu, Slovensku, Rakousku, Polsku. Český cestovní trh je na pátém místě každý rok," popsal Mlačić.

Češi mají čím dál větší zájem o all-inclusive služby. Patří také mezi nejaktivnější turisty, řekl Mlačić. "Češi jsou známí tím, že rádi svoji dovolenou tráví aktivně. Jsou to aktivity na moři jako potápění, nebo je to pěší turistika na hory Biokovo, nebo je to výlet na ostrov Brač, či návštěva jednoho z chorvatských národních parků," vyjmenoval.

[chooze:article;value:562427]

​A jak to vypadá aktuálně s obsazeností ubytování? "Možná ještě něco máme. Podle aktuálních informací je ale třeba Istrie v tento moment plná. Volná místa mohou být ještě na jihu. Celkově je v tento moment 95 % ubytovací kapacity vyprodáno, co se týká července a srpna," přiblížil Mlačić.

Turisté mířící do Chorvatska také řeší, zda si vzít auto, či radši letět letadlem. "Let trvá z Prahy asi hodinu a patnáct minut. Když máte letenku na 12:00, tak za 2,5 až 3 hodiny můžete plavat na Jaderském moři," uvedl Mlačić. Cesta autem z Prahy do Novigradu zabere asi devět či více hodin. Na celý rozhovor se můžete podívat pod titulkem článku.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.