Zemřela hvězda filmu Osobní strážce. Billu Cobbsovi bylo 90 let

[chooze:gallery;value:36419]

​Velkou ránu utrpěl v úterý herecký svět. Ve věku 90 let zemřel uznávaný herec Bill Cobbs. Jeho úmrtí oznámil ve čtvrtek hercův bratr Thomas. "Opustil nás milovaný partner, starší bratr, strýc, náhradní rodič, kmotr a přítel. Jako rodina jsme uspokojeni, protože víme, že Bill našel věčný mír u Nebeského Otce," napsal na facebooku Thomas G. Cobbs.

Cobbs, který zemřel ve svém domě v Kalifornii, se k herectví dostal až v 70. letech. Předtím sloužil osm let u amerického letectva a pracoval i jako prodavač aut, než se přestěhoval do New Yorku, kde začal hrát v divadle, připomněl portál TMZ.

[chooze:article;value:562103]

​Během své herecké kariéry, která trvala přes 50 let, ztvárnil více než 200 rolí. Jeho nejslavnější rolí je bezesporu manažer Devaney v romantickém thrilleru Osobní strážce, kde se objevil po boku Whitney Houstonové a Kevina Costnera.

Pamatovat si jej ale diváci mohou i jako bývalého hlídače Reginalda, který se společně se svými parťáky snaží ukrást drahocenný zlatý amulet ve filmu Noc v muzeu. Jako host se také objevil i ve slavných seriálech jako Rodina Sopránů nebo Walker, Texas Ranger.

Zemřel Donald Sutherland, hvězda snímků Hunger Games, MASH i Klute:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.