V pražské škole se propadl strop. Evakuovány byly desítky dětí

[chooze:gallery;value:36424]

​Krátce po poledni se propadl strop v jedné ze tříd školy v Horních Počernicích. Na místo okamžitě vyjeli pražští hasiči. "V Horních Počernicích zasahujeme u spadlého stropu ze sádrokartonu ve škole," uvedli po 13. hodině na sociální síti X

​Podle hasičů naštěstí nebyl nikdo zraněn a všechny děti byly mimo budovu ještě před příjezdem hasičů. Ze třídy se stihlo evakuovat 25 dětí. "Když slyšela paní učitelka praskání ze stropu, okamžitě vyhnala děti ze třídy. Pád stropu mohl způsobit fatální následky," popsali hasiči.

[chooze:article;value:561493]

Dle záchranné služby nakonec ošetření potřebovala jedna dospělá osoba a tři děti, a to kvůli akutní stresové reakci a nevolnostem. "Všichni pacienti jsou mimo ohrožení života," uvedli záchranáři. Nikdo z nich nakonec nepotřeboval převoz do nemocnice. 

Na místě události je také policie. "Momentálně čekáme na statika a budeme zjišťovat příčiny pádu stropu," sdělil mluvčí policie Jan Rybanský redakci TN.cz. Podle mluvčího hasičů Martina Kavky jde o školu v ulici Stoliňská, ve které se nachází Základní škola Stoliňská, nazývaná též jako Chvalská škola.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.