PŘEHLED: Koupaliště letos zdražila. Za celodenní vstup zaplatíte i stovky korun

Částky za vstupné na letní koupaliště napříč Českem se letos pohybují mezi desítkami až nižšími stovkami korun. Mezitím, co některá koupaliště podražila o desítky procent, jinde zdražují jen o pár korun.

Naopak pražská koupaliště Pražačka, Divoká Šárka a Petynka ceny oproti loňsku zvedla. Zatímco vloni zaplatili dospělí za celodenní vstup na Pražačku 180 Kč, letos je to už 220. Koupaliště na Divoké Šárce si za celodenní vstupné účtuje 200 Kč a Petynka 250 Kč.

Zdražení ale nehlásí jen Praha. Mírně si připlatíte i na koupališti Vyžlovka se Středočeském kraji, kde vloni chtěli 50 Kč za dospělého a 30 Kč za dítě, ale letos je to už 70 Kč za dospělého a za dítě 40.

[chooze:article;value:557440]

​A levnější vstupné oproti loňsku nenajdete ani jinde. Redakce TN.cz připravila přehled cen za celodenní vstupné pro dospělé, děti, studenty, seniory i celé rodiny. Podívejte si, kolik zaplatíte ve vašem kraji:

​Některá koupaliště mají odlišné ceny, a to povětšinou podle věku nebo výšky dítěte. Například koupaliště Ostrov v Karlovarském kraji má pro děti do 110 centimetrů vstup zdarma. Děti, které jsou vysoké 110 až 140 centimetrů, si ale za vstup zaplatí 50 Kč.

Mnohdy se v ceníku ukáže i zlevněné vstupné pro studenty, kteří ale musí předložit studentský průkaz. A většina koupališť nezapomíná ani na seniory. Věkovou hranici, od které mají nárok na nižší vstupné, si ale každé koupaliště určuje samo.

Některá koupaliště jsou už otevřena několik týdnů:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.