Dívenka (†7) šla vyvenčit psy. Zabili ji

K tragédii mělo dojít během úterního odpoledne u obce Barczewo nedaleko Olštýna. "Obdrželi jsme zprávu, že na pozemku poblíž Barczewa bylo nalezeno tělo sedmileté dívky. Policisté, kteří na místo dorazili, zjistili, že se zde nachází dva psí kotce, které vlastní jedna osoba," uvedl pro web Rzeczpospolita mluvčí olštýnské městské policie Jacek Wilczewski.

Dívka měla vstoupit do kotce, ve kterém se v tu chvíli nacházelo vícero psů, konkrétně pět francouzských buldoků a šest německých dog. Dívka je měla vypustit a psi ji následně měli pokousat.

[chooze:article;value:553113]

Zvířata měla dívku velmi dobře znát. Podle informací policie patří pozemek příteli její matky a holčička na něj často chodila. "Nejednalo se o situaci, kdy by dívka přišla na pozemek jen tak z ulice," citoval Wilczewského portál Wiadomości. Okolnosti tragédie policisté vyšetřují pod dohledem státního zástupce.

Podobný incident se odehrál přednedávnem i v Česku. Dvaašedesátiletou ženu v dubnu pokousal pes v útulku ve Žďáru nad Sázavou. Seniorka svým zraněním o dva týdny později v nemocnici podlehla.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.