Nepotřebuji sdílet negativní věci. Těžká jsou témata o dětech, říká Kloubková

Kristina Kloubková moderuje mimo jiné Televizní noviny s Martinem Pouvou. Vztah mají podle ní velmi vřelý. "Jako kolegové v práci si myslím, že se na sebe můžeme naprosto spolehnout a vím, že on mě podrží, já mu pomůžu prostě věcmi, když třeba spolu řešíme zprávy," řekla. "V osobním životě jsme ale strašně rozdílní, a to jsme si říkali, že bychom se jako partneři možná zabili," dodala.

Kloubkovou znají diváci jako usměvavou moderátorku, ze které vždy vyzařuje pozitivní energie. V jednom z dokumentárních rozhovorů ovšem ukázala i na problém s vyhořením, s nímž se v dřívějších dobách potýkala. "Samozřejmě jsem byla zvědavá, co tam říká můj muž, co moje nejlepší kamarádka, jak to vlastně vnímalo okolí," uvedla k dokumentu.

[chooze:article;value:559940]

"To, že tam vystoupil i můj psychiatr mě potěšilo, protože jsme spolu po dlouhé době mluvili před tím natáčením a já jsem vlastně nevěděla, že jsem byla ve třetím stádiu vyhoření. Já jsem nikdy tu diagnózu neřešila, jenom jsem potřebovala, aby mi bylo dobře," dodala.

O jejích problémech nevěděl ani její moderátorský kolega. "Byl z toho překvapený. Já jsem ale taky neměla potřebu to křičet do světa, protože přece jenom ty negativní věci já nemám potřebu dávat ven. Teď vím, že se na sociálních sítě dávaly uplakané fotky s tím, že to je přirozené. Je, ale když je mi blbě a mám taky blbé dny, tak mě nenapadne v tu chvíli vlastně se jako fotit a dávat to ven," prozradila.

Kloubková přiznala, že některá pracovní témata jsou velmi těžká na zpracování. Jelikož je sama maminkou dvanáctileté Jasmínky, je pro ni těžké mluvit například o násilí na dětech. "Když se ubližuje dětem, to je pro mámu nepředstavitelné. Ale možná jsem se to už naučila odfiltrovat, že to většinou nechám v té práci. Já se soustředím na tu danou věc. Samozřejmě v tom člověk leží od čtyř hodin odpoledne až do Televizních novin. Není to tak, že přijdeme v šest, necháme se namalovat a jdeme v půl osmé vyprávět. Takže už člověk tak ví a připravuje se na to celý den," uvedla. 

[chooze:article;value:561768]

Ačkoliv Kloubková pracuje ráda, jsou chvíle, kdy si potřebuje odpočinout. Odpočinek je to ale většinou aktivní. "Miluju ježdění po naší zemi a objevování nových míst. A samozřejmě miluju hrady, zámky a pěší turistiku," pochlubila se. Kromě toho si ale ráda i něco přečte. "Teď se mi stalo, já jsem se musela smát. Byla jsem unavená, teď bylo hodně práce. A já se začetla do knížky a nemohla jsem přestat. V jednu hodinu mi padala hlava, protože já chodím spát v deset. Ale prostě jsem potřebovala číst dál," svěřila se se smíchem.

Kromě cestování se moderátorka podílí i na charitativních projektech. "Máme samozřejmě iniciativu Nova pomáhá, tak tam se pomáhá, kde se dá, což je skvělé. Hlavně dětem. Pak mám svoji kolekci v Klokartu, módě, která pomáhá, což je zase fond ohrožených dětí. A tam teda občas zajdu s Jasmínkou se podívat do klokánku. Ty příběhy těch dětí, které jsou tam třeba na vlastní žádost. Například když pozorujete třináctiletou holku, která vypráví mojí dceři, jak máma po ní házela nůžky a nože, jak jí ubližovala, jak je šťastná, že je v tom klokánku... To mě pomáhá v tom, jak si uvědomuji, že se mám dobře," přiznává.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.