Část metra nebude několik dní jezdit. Cestující přepraví náhradní autobusy

[chooze:gallery;value:36389]

"Čeká nás další etapa výměny dřevěných pražců za betonové, dále modernizace zabezpečovacího zařízení na části trasy a v depu Kačerov, a také vložení výhybky ve stanici Pankrác," zdůvodnil uzavírku Dopravní podnik hlavního města Prahy (DPP) na svém Facebooku.

V průběhu výluky, která potrvá od soboty do příští středy, zavede dopravní podnik náhradní autobusovou dopravu. V provozu budou linky XC v trase Pražského povstání – Háje a linka 800 v trase Vyšehrad – Jižní Město. Zastávky, které budou autobusy obsluhovat, uvedl DPP na svém webu.

[chooze:article;value:554787]

Změny zasáhnou i některé autobusové spoje. "Linky 106, 189, 196 a 215 budou prodlouženy ze zastávky Kačerov (v Budějovické ulici) přes zastávky Budějovická a Pankrác do zastávky Pražského Povstání. Linky 113 a 157 budou v úseku Nemocnice Krč – Kačerov (pouze v uvedeném směru) vedeny přes zastávky Kačerov (v Budějovické ulici), Budějovická, Brumlovka a Pod Dálnicí," upřesnil DPP.

Podnik si obdobně jako v případě ostatních výluk připravil pro cestující informační opatření. Například do vozů, informačních vitrín a na zastávky připraví letáky. K dispozici pak budou cestujícím i informátoři v reflexních vestách, kteří je budou navádět na správné zastávky.

Metro slaví půl století. Pražané se vozili historickou soupravou (05/2024):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.