Vlaky na hlavním koridoru stojí. Může za to porucha trakčního vedení

"Na tratích Praha – Olomouc/Brno, ve stanici Česká Třebová, došlo k poruše trakčního vedení. Provoz dálkových i regionálních elektrických vlaků je aktuálně přerušen," informovaly České dráhy v pondělí brzy ráno.

Omezení se týká desítek spojů, a to včetně rychlíků a mezinárodních vlaků. "Zaměstnanci Správy železnic pracují na zprovoznění trati. Předpokládané obnovení provozu je po osmé hodině. Vlaky dálkové dopravy nelze pokrýt náhradní autobusovou dopravou, proto čekají na obnovení provozu," dodal dopravce. 

[chooze:article;value:560335]

"V České Třebové jezdí zatím jen vlaky s nezávislou trakcí (motorák). Stále intenzivně pracujeme na opravě trakčního vedení a obnovení provozu. Předpoklad je do 7:30 až 8:00," uvedla na síti X Správa železnic.  

Dopravce cestujícím z brněnského hlavního nádraží radí zvolit jinou trasu. "Doporučujeme pro cesty do stanic Kolín, Praha hlavní nádraží (eventuálně do stanice Pardubice hlavního nádraží) využít vlaky linky R9 (Brno hlavní nádraží – Havlíčkův Brod – Praha hlavní nádraží a zpět). Náhradní autobusová doprava v úseku Brno hlavní nádraží – Křižanov a zpět bude operativně posílena," upřesnily České dráhy. 

Trať z Olomouce na Šumperk zrychlí, vlaky tam pojedou rychlostí 160 km/h (4/6/2024):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.