Na nižší teploty si nezvykejte. Na Česko se ženou nová vedra a bouřky

Pondělí
Začátek týdne bude jasný až polojasný, odpoledne přechodně až oblačný. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi 11 až 15 °C. Nejvyšší denní teploty se vyšplhají na 22 až 26 °C. 

Úterý

Úterní obloha bude také jasná až polojasná, větší oblačnost se může vyskytnout na jihu našeho území. Nejnižší noční teploty se budou stejně jako v pondělí pohybovat mezi 11 až 15 °C. Přes den pak naměříme maximálně 25 až 29 °C.

Středa

Ve středu bude zpočátku polojasno, od jihu postupně oblačno až zataženo. Odpoledne a večer se mohou místy vyskytnout přeháňky nebo bouřky. Odpolední maxima se vyšplhají na 30 °C. Do Česka se tak vrátí tropické teploty.

[chooze:article;value:561520]

Čtvrtek

Čtvrteční obloha bude převážně oblačná, na většině území se budou vyskytovat přeháňky a místy také bouřky. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 25 až 29 °C.

Pátek

Pátek bude podle meteorologů nejteplejším dnem z celého týdne. Rtuť teploměru se bude šplhat až na 32 °C. Vysoké teploty ale místy budou doprovázet také bouřky a vítr.

Sobota a neděle

Víkendové počasí bude ovlivňovat chladnější vzduch, který k nám pronikne od severozápadu. Čeká nás tak oblačná obloha a také občasný déšť, přeháňky nebo bouřky. Zatímco sobotní maxima by měla dosahovat 27 až 31 °C, v neděli se ochladí na příjemnějších 21 až 25 °C.

Bouřky dorazily do Česka. Na západě republiky ale jen lehce pršelo (21/6/2024):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.