Silničáři nestíhají sekat. Řidiči nevidí patníky ani dopravní značky

Patníky se ztrácejí v trávě, dopravní značky zakrývají stromy. Na mnoha místech republiky okolí silnic připomíná džungli. A to je hodně nebezpečné. Například v okolí Smrčné na Jihlavsku řidiči kvůli vysoké trávě patníky podél silnice ani nevidí.

Podobně to vypadá i u Lázní Bohdaneč na Pardubicku. "Je to nebezpečné. Jednak není vidět patník a pak je to nebezpečné i kvůli zvěři, protože není vidět, co kde vyskočí," uvedl jeden z řidičů.

Na některých místech dokonce větve stromu zakrývají dopravní značky, které ze silnice skoro nejsou vidět. "Řidič nevidí dostatečně včas dopravní značku, nevidí včas situaci, která je v protisměru," řekla policejní mluvčí Dana Čírtková.

[chooze:article;value:561580]

Podle silničářů tráva letos, díky deštivému počasí minulých týdnů, roste rychleji. A oni kvůli tomu, navzdory veškeré snaze, nestíhají.

"Jezdíme neustále. K dnešnímu dni máme posečeno 93 % druhých tříd a 60 % třetích tříd," sdělil Radovan Necid, ředitel Krajské správy a údržby sinic Vysočiny. Zrychlit sekání prý silničářům pomůže i nová technika.

Ani ve městech není situace o moc lepší – například v Jihlavě. Na některých místech má neposečená tráva skoro metr, což představuje problém pro alergiky nebo majitele psů. V přerostlé trávě se navíc daří klíšťatům.

Všude posekat, ve městech i mimo ně, se ale podle odhadů správců nestihne dříve než v první polovině července.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.