Dovolená hrůzy v Turecku. Pokoj Čechů byl plný švábů, novým si nepomohli

Mladá žena cestovala se čtyřletou dcerou a přítelem na dovolenou do Turecka i díky velmi dobré zkušenosti z minulého roku. Přestože první tři dny byly navzdory neúměrně dlouhému transferu z letiště bez problémů, pak se rodina nestačila divit.

"Asi po třech dnech jsme v koupelně zpozorovali šváby. Vesměs navečer a v noci po příchodu na pokoj si zabrali koupelnu. Celkově jsme jich zabili asi 15," uvedla žena v jedné z cestovatelských skupin na sociálních sítích.

[chooze:article;value:560977]

​Manažer hotelu rodině po stížnostech oznámil, že nemá náhradní pokoj a vyšle deratizátora s tím, že problém bude řešit až druhý den, pokud se švábi objeví znovu i po odborném zásahu. Tak se bohužel stalo.

Nový pokoj byl ale mnohem dál od moře i recepce, nešly tam otevírat vstupní dveře, nefungovala ani regulace vody, takže po minutě začala ze sprchy vytékat vařící, nebo naopak ledová voda a nic mezi.

"Tento příběh pochopitelně v pořádku není, rodina měla nepochybně dostat náhradní pokoj okamžitě," připomíná Jan Papež, mluvčí Asociace cestovních kanceláří.

[chooze:article;value:559486]

​"Nárok na reklamaci má samozřejmě každý klient cestovní kanceláře. Musí ale doložit, že mu nebyla dodána služba na požadované úrovni," uvádí Papež.

Nespokojeným účastníkům zájezdu ale doporučuje, aby si dopředu rozmysleli, co vlastně budou v rámci reklamačního řízení požadovat.

"Nejlepší je, když újmu, kterou utrpěli, nějak vyčíslí. Jinak by se jednání o kompenzaci zbytečně protahovalo. Reklamační řízení může trvat i několik měsíců, a když problém nakonec skončí u soudu, tak se to může táhnout i roky," dodává mluvčí ACK.

V tureckém letovisku se ceny vymkly kontrole. Místní se bouří proti Rusům (22/4/2024):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.