Drsný vtip na účet Kolaji. Politici se ostře pustili do europoslance Vondry

Kolem nominací na post českého eurokomisaře bylo v úterý na sítích živo. Vlnu diskuze rozproudil europoslanec Alexandr Vondra (ODS), který se snažil "vtipně" oglosovat nominaci, v níž kromě Danuše Nerudové a Josefa Síkely (oba STAN) padlo i jméno bývalého europoslance Marcela Kolaji (Piráti). "V rámci genderové vyváženosti předložila koalice PirStan 3 nominace na eurokomisaře. Muže, ženu a Marcela Kolaju," uvedl Vondra na sociální síti X.

Jeho příspěvek nezůstal dlouho bez reakcí. Svého stranického kolegy se okamžitě zastal předseda Pirátů Ivan Bartoš. "To muselo dát práci vymyslet takový rádobyvtipný eklhaft. To je ta liberálně-konzervativní politická kultura SPOLU nebo hrajete nějakou challenge s Pavlem Novotným? Tohle je ovšem tak level Turek, takže vlastně hodnotově cajk, jak jsem slyšel," napsal.

[chooze:article;value:560650]

Kromě Bartoše se k postu vyjádřil i bývalý ministr financí Miroslav Kalousek. "Víš, Sašo, kdyby byl Marcel Kolaja zvolen, byl by to drsný, ale ještě únosný vtip. Mohl se bránit stejnou vahou. Takhle je to ale trapárna, za kterou se musí stydět každý normální člověk, který ti to tam hodil, aniž se v tvém případě zamýšlel nad slovem muž," zaslal Vondrovi ostrý vzkaz.

Kromě politiků Vondru odsoudili i další komentující. Peprnou reakci přinesl například influencer a zakladatel vzdělávacího projektu Generace AI Svatopluk Barek. "Tak pokud jsme na takovéto úrovni humoru, tak já si dám také jeden: Kdyby se jednalo o gerontovou vyváženost, vím, koho by tato vláda nominovala," uvedl.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.