Svlékat se už senátor Hilšer neplánuje. Dělám důležitější věci, říká

V Senátu už dvojnásobný kandidát na prezidenta působí šest let a chce se do něj probojovat znovu. Přestože je ale v současnosti v senátorském klubu hnutí STAN, plánuje kandidovat s podporou Pirátů.

Jako důvod, proč nekandiduje s podporou STAN, uvedl pražskou politiku. "Já jsem během toho svého volebního období často vystupoval na podporu lidí proti predátorským zájmům velkých developerů," řekl. To údajně pražští politici Starostů a nezávislých těžko nesou.

[chooze:article;value:560606]

"Mě opravdu zajímá, aby byl v politice prosazován veřejný zájem, aby ten zájem velkých hráčů nebyl proti tomu zájmu veřejnému. A v tomhle ohledu v Praze nevidím, že by STAN toto hájil," dodal.

Aby získal hlasy voličů v senátních volbách, bude je muset něčím zaujmout. Podobnou akci jako před deseti lety, kdy polonahý protestoval před ruským velvyslanectvím nebo na Úřadu vlády ČR, ale neplánuje.

[chooze:article;value:560132]

"Dělám důležitější věci. Protestoval jsem proti proruské politice vlády," popsal. "Člověk má volit ty prostředky, které má k dispozici. A já jako senátor už mám dnes jiné prostředky než protestovat na vládě," vysvětlil.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.