ČHMÚ vydal výstrahu před horkem. V sedmi krajích bude spalující

Čeští meteorologové vydali výstrahu před vysokými teplotami. Ta bude platit v úterý od 15. hodiny do osmi do večera v Praze, části Středočeského kraje (Beroun, Černošice, Kralupy nad Vltavou, Mělník, Neratovice, Brandýs nad Labem-Stará Boleslav, Mladá Boleslav, Lysá nad Labem, Nymburk, Poděbrady, Český Brod, Říčany a Kolín) a Jihomoravského kraje (Znojmo, Moravský Krumlov, Ivančice, Rosice, Kuřim, Brno, Slavkov u Brna, Šlapanice, Židlochovice, Pohořelice, Mikulov, Hustopeče, Břeclav, Hodonín, Kyjov, Bučovice a ve Veselí nad Moravou).

​Horko bude i ve středu, a to od 11. hodiny dopoledne do osmé hodiny večerní. Výstraha bude platit na Vysočině (Moravské Budějovice, Třebíč, Velké Meziříčí a v Náměšti nad Moravou), v celém Jihomoravském kraji, v části Olomouckého kraje (Uničov, Litovel, Šternberk, Konice, Prostějov, Olomouc, Přerov, Lipník nad Bečvou a Hranice), části Zlínského kraje (Kroměříž, Uherské Hradiště, Otrokovice, Holešov, Bystřice pod Hostýnem, Zlín, Uherský Brod, Luhačovice, Vizovice a Valašské Klobouky) a ve většině Moravskoslezského kraje (Bílovec, Bohumín, Český Těšín, Frenštát pod Radhoštěm, Frýdek-Místek, Frýdlant nad Ostravicí, Havířov, Hlučín, Jablunkov, Karviná, Kopřivnice, Kravaře, Krnov, Nový Jičín, Odry, Opava, Orlová, Ostrava, Třinec a ve Vítkově).

​​"Doporučuje se dodržovat pitný režim, zvýšit konzumaci neslazených nealkoholických nápojů, které je vhodné kombinovat s minerálními vodami. Omezit tělesnou zátěž v poledních a odpoledních hodinách. Nenechávat děti nebo i zvířata na přímém slunci, zvláště v zaparkovaných automobilech," doporučují meteorologové.

[chooze:article;value:560622]

Ochladit se nemá ani v noci. "Noc na zítřek bude teplá, je možné, že na Moravě budou místa, kde neklesne teplota pod 20 °C," uvedl ČHMÚ na síti X

Záchranáři čekají více zásahů. Důvodem jsou blížící se vedra. Podívejte se na pondělní reportáž TV Nova:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.