Ženou se tropická horka. Meteorologové řekli, které dny budou nejhorší

Na vysoké teploty, které se mají během týdne v Česku objevit, upozorňuje ČHMÚ. Přivane k nám totiž teplý vzduch z jižní a jihozápadní Evropy. Díky tomu budou denní teploty často přesahovat hranici 20 stupňů Celsia.

Nejteplejší má být podle meteorologů úterý, čtvrtek a možná i pátek. "Teploty v nížinách mohou stoupat přes tropických 30 °C," informoval ČHMÚ na síti X. "V pátek se patrně dočkáme závěrečné studené fronty a ochlazení," dodal. 

V pondělí čeká Česko jasno až polojasno s tím, že na Moravě a ve Slezsku může občas zapršet. Foukat má také slabý vítr od jihozápadu. Nejvyšší denní teploty budou podle meteorologů dosahovat 23 až 27 stupňů Celsia a přes noc 10 až 14 stupňů.

[chooze:article;value:559291]

Úterní počasí bude podobné pondělnímu. Podle předpovědi bude polojasno, na některých místech se ale mohou ukázat přeháňky, nebo dokonce i bouřky. Přes den budou panovat vedra, kdy teploty mohou dosahovat 28 až 32 stupňů Celsia.

Polojasno až oblačno s občasnými bouřkami se objeví i ve středu, kdy bude také nejteplejší noc týdne s teplotami 15 až 19 stupňů. Teplo bude i přes den s nejvyššími denními teplotami na 22 až 26 stupních, přičemž na jihovýchodě republiky to může být až 30 stupňů.

Ve čtvrtek se má nebe pročistit na skoro jasno, i tak se ale mohou objevit bouřkové mraky a přeháňky. Nejvyšší denní teploty odhadují meteorologové na 26 až 30 stupňů s trochu nižšími teplotami na severovýchodě. Tam budou nejvyšší teploty dosahovat 25 stupňů.

[chooze:article;value:559994]

​Na závěr pracovního týdne přijdou mraky. V pátek má být oblačno až zataženo s občasnými přeháňkami, deštěm, a dokonce i bouřkami. Stále však mají panovat vysoké teploty s těmi nejvyššími sahajícími k 28 až 32 stupňům.

Přes víkend se počasí zkazí. Na většině Česka má být oblačno až zataženo s deštěm a přeháňkami. Ojediněle se mohou objevit i bouřky. Také teploty klesnou na 20 až 25 stupňů, přičemž v sobotu má být na jihovýchodě republiky až 28 stupňů.

​Mohutná vedra spalovala minulý týden i Řecko. Panovaly tam tropické teploty:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.