Pár vyrazil na dovolenou k moři. Kvůli chybě skončil na druhé straně Evropy

Andrew Gore z Velké Británie si ke svým 47. narozeninám nadělil dovolenou snů ve Španělsku, kam chtěl vyrazit se svou ženou Victorií a dalšími členy rodiny. Místo toho ale podle portálu Independent skončil na opačném konci Evropy, v litevském Kaunasu.

Andrew přitom udělal všechno pro to, aby cesta proběhla bez problémů. Vzhledem k tomu, že je po amputaci a jeho žena je autistka, objednal si na letišti v Bristolu asistenční službu, která jim měla s procesem nástupu do letadla pomoci, upozorňuje web Lad Bible.

"Letěli jsme takto pryč už mnohokrát a vždy jsme měli speciální asistenci, takže to pro nás nebylo nic nového. Mikrobus nás odvezl k letadlu Ryanairu, zkontrolovali naši palubní vstupenku a pustili nás do letadla," popsala proces nástupu Victoria. "Neviděli jsme naši rodinu nastupovat, tak jsme se zeptali, zda jsou na palubě, ale byli jsme ujištěni, že ano," dodala.

[chooze:article;value:559835]

Po několikahodinovém letu ale přistáli v Litvě. Šokovaný pár proto upozornil posádku, která podivný problém začala řešit. Vzhledem k tomu, že neexistovaly přímé lety z Kaunusu do Barcelony, jim zaměstnanci zarezervovali let na následující den z Rigy, dopravu do města a ubytování na jednu noc.

Do svého hotelu na pobřeží Španělska tak pár dorazil s jednodenním zpožděním, s nepříjemným zážitkem a bez zavazadel. Ta totiž zaměstnanci v Bristolu naložili do letadla do Barcelony, a když se Gorovi neukázali, zase je z něj vyložili. Do Španělska tak po všech peripetiích dorazila až za další dva dny.

[chooze:article;value:559548]

"Tolikrát se dívali na naše palubní vstupenky. Je to neuvěřitelné," nechápe pár. Podle Ryanairu ale může za celé nedorozumění asistenční společnost ABM. "Tito cestující si rezervovali speciální asistenci pro tento let z Bristolu do Barcelony, ale agenti ABM je naložili na nesprávný let do Kaunasu, přestože na bráně byla jasně vyznačena destinace letu," uvedl k incidentu mluvčí společnosti.

"Upřímně se omlouváme těmto cestujícím za jakékoli nepříjemnosti způsobené v důsledku chyby ABM a ujistili jsme je, že letiště v Bristolu je plně odškodní," dodal také. Také letiště potvrdilo, že se incidentem zabývá.

Tragédie v letadle. Při turbulencích zemřel člověk, zraněných jsou desítky (5/2024):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.