ŽIVĚ: Fanoušci se dočkali. Princezna Kate se poprvé ukázala na veřejné akci

Ve Velké Británii se koná velkolepá událost. Jako každý rok probíhá slavnostní vojenská přehlídka, která se pořádá u příležitosti oficiálních narozenin britského panovníka. Na ceremoniál zvaný v angličtině Trooping the Colour tak král Karel III. dohlíží osobně.

Středem pozornosti však není král, na jehož počest se přehlídka koná, ale jeho snacha princezna Kate. Ta krátce před poledne našeho času přijela v kočáře. Podle deníku The Sun se usmívala a davu, který ji netrpělivě vyhlížel, mávala.  

[chooze:article;value:559495]

Zatímco Kate i její tři děti George, Charlotte a Louis přijely kočárem​​, princ William kočár následoval podle tradice v koňském sedle. Stejně jako Kate se i královské děti poprvé po půl roce ukázaly na veřejnosti, připomněl portál Mirror.

Do ústraní se stáhla Kate po operaci na začátku roku, při které jí lékaři zjistili rakovinu. Svou diagnózu oznámila v březnu po dlouhých týdnech spekulací o tom, co se s oblíbenou členkou královské rodiny stalo. V posledních týdnech se však má její zdravotní stav zlepšovat.

Královská rodina při Trooping the Colour jela kočárem po Mallu, ikonické ulici spojující Buckinghamský palác s Trafalgarským náměstím. Poté vystoupí na balkoně Buckinghamského paláce, odkud budou sledovat přehlídku i přelet pilotů britského letectva nad Londýnem.

Největší pozornost se bude soustředit na členy Irské gardy, která letos převezme prapor svého regimentu. Oficiálním velitelem Irské gardy je přitom podle britských tradic právě Kate jakožto princezna z Walesu.

Princezna Kate se ukázala na vojenské přehlídce:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.