Požár u Staroměstského náměstí! Hoří budova vedle známé galerie

[chooze:gallery;value:36166]

Požár budovy v Celetné ulici v centru Prahy vypukl kolem 14. hodiny. Na místo vyrazili hasiči a v okolí se shromáždili lidé, kteří kouř z budovy vedle známé galerie Mucha Dalí Warhol sledují.

Informaci o požáru potvrdil i mluvčí hasičů Martin Kavka. "Zasahujeme v Celetné ulici u hlášeného kouře vycházejícího ze střechy. První jednotka je na místě a zasahujeme vnitřkem budovy i po automobilovém žebříku," napsal na sociální síti X. "Hoří ve střešním meziprostoru. Rozebíráme část střechy," doplnil později.

"Museli jsme vyklidit celou budovu, hasiči hasí požár vedlejší budovy od nás," uvedla pro TN.cz marketingová ředitelka galerie Aneta Kapráľová. Podle ní se v ulici začalo kouřit už ve 13:30 a na střeše praskaly tašky.

[chooze:article;value:559219]

Na místo dorazili i záchranáři a policisté. "Byla provedena evakuace přibližně dvou desítek osob z okolní budovy. Evakuovaní jsou bez zranění," potvrdil policejní mluvčí Jan Rybanský. "Podle oznámení hoří střecha jednoho z domů. Z tohoto důvodu je tato ulice neprůjezdná," sdělil také.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.