Blíží se prudká změna počasí. Teploty se pořádně propadnou

Pro milovníky tepla přichází smutná zpráva. Po víkendu, kdy se teploty už blížily ke třicítce, přichází ochlazení. Ještě v pondělí bude až 24 °C, v průběhu týdne ale teploty klesnou ještě níž. Podle Českého hydrometeorologického ústavu se citelně ochladí už v úterý, kdy by měla být nejvyšší průměrná teplota 20 °C, nejnižší noční pak 10 °C.

To znamená asi čtyřstupňový pokles ve dne a třístupňový v noci. Mírně se ale vyjasní. Zatímco první den týdne má být zataženo až oblačno s deštěm nebo přeháňkami, v úterý budou přeháňky jen ojedinělé a může být až polojasno.

[chooze:article;value:559296]

Ochlazování bude pak bude postupně pokračovat nejspíš až do čtvrtka, kdy průměrná nejvyšší denní teplota klesne na 17 °C a ta nejnižší noční na osm. Ve středu i ve čtvrtek bude potřeba počítat také s občasným deštěm. Norský meteorologický portál Yr.no předpovídá v Praze 0,2 milimetru srážek ve středu a 0,4 milimetru ve čtvrtek.

Koncem týdne by ale měly teploty opět stoupat. V pátek by měly vyšplhat přibližně na 19 °C, v sobotu by se podle českých meteorologů měly přehoupnout přes 20 stupňů a místy by mohlo být až 27 °C. Na opalování to ale o víkendu nebude. Postupně má totiž přibývat oblačnosti a opět bude místy pršet. Objevit se můžou i bouřky.

Moravu zasáhly silné bouřky s kroupami. To jsme ještě nezažili, říkají místní:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.