Král Karel musel do nemocnice. Byl nucen přistoupit na kompromis

O tom, že král Karel musel v rámci své léčby tento týden navštívit nemocnici, informoval britský deník The Sun. Ten také poznamenal, že se tak stalo necelých 24 hodin předtím, než vystoupil s projevem na oslavách 80. výročí vylodění v Normandii v Portsmouthu, a chování krále v této souvislosti označil za statečné. 

Na válečné veterány si udělal čas i přes přetrvávající zdravotní potíže. Podle deníku ale musel přistoupit na kompromis a na radu lékařů svou účast zkrátil o 45 minut. "Je naší povinností zajistit, abychom my a budoucí generace nezapomněli na jejich službu a jejich oběť," prohlásil o válečné generaci Karel v dojemném proslovu. 

Další kompromis po domluvě s lékaři musel král učinit při oslavách ve Francii, kam přijeli uctít veterány vylodění v Normandii světoví státníci. 

[chooze:article;value:558960]

Jak připomíná CNN, jednalo se o první zámořskou cestu krále Karla od zahájení léčby. I tam vystoupil s projevem, setkání se světovými lídry na pláži Omaha později ten den už se ale na doporučení odborníků neúčastnil. Britskou královskou rodinu místo něj zastupoval jeho syn William, který tak musel nechat svou manželku Kate doma v Británii. 

Ta aktuálně podstupuje chemoterapie poté, co jí stejně jako panovníkovi byla letos diagnostikována rakovina. Ani u jednoho z nich ale královská rodina dosud neprozradila, o jaký typ nádorového onemocnění se jedná. 

Podívejte se na reportáž k 80. výročí vylodění v Normandii, které bylo největší námořní operací v historii:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.