Čechy děsí teplota moře v Chorvatsku. Neopren? Zbláznili jste se, reagují lidé

Ledová voda během předprázdninových termínů může dovolenou u moře pořádně znepříjemnit. Své o tom vědí hlavně rodiny s malými dětmi, u nichž se rodiče bojí toho, aby se jejich ratolesti v moři buď nenachladily, anebo do něj vůbec vlezly.

Na internetu se proto rozvířily debaty o tom, jak je aktuálně v Chorvatsku teplé moře. "Měli bychom jet příští víkend do Chorvatska a začíná mě trochu děsit teplota vody, a zda ji náš téměř dvouletý syn zvládne," poprosila o radu ve skupině Milujeme Chorvatsko jedna z žen.

[chooze:article;value:558485]

Podle webu Sea Temperature se aktuálně teplota moře v Chorvatsku pohybuje v průměrů kolem 21 stupňů Celsia, v některých částech dosahuje 23 stupňů. "Právě se z Chorvatska vracíme a voda měla krásných 20 stupňů. Děti neměly nejmenší problém," odpověděla jedna z Češek.

Podle některých je však voda stále na děti chladná, problém lze ale vyřešit neoprenem. "Koupila jsem neoprenek a super," popsala další z uživatelek v komentářích. "Pro někoho je voda ledová, někdo se koupe i v únoru. Pokud na místě zjistíte, že to nepůjde, tak kupte neopren," poradila další.

[chooze:article;value:558741]

To se však u některých lidí nesetkalo s pochopením, podle nich se jedná o vyhozené peníze. "Neopren v půlce června v Chorvatsku? Proboha, ženy, vzpamatujte se. Malé děti se tu normálně koupou a jsou spokojené. Voda má 21 stupňů a během pár dní bude ještě teplejší," napsala jedna z Češek.

I přes toto dilema jsou u Čechů dovolené u moře mimo sezónu stále populárnější. "Celkově je letos o zájezdy v červnu velký zájem, spousta kapacit na červen je již v mnoha zemích vyprodaných a Chorvatsko není výjimkou," popsal marketingový ředitel cestovní kanceláře Alexandria Petr Šatný.

Chorvatsko má nejvyšší inflaci v eurozóně. Jak to ovlivní dovolenou (3/2024):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.