Velká česká banka hlásí výpadek. Lidem nefunguje bankovnictví a aplikace

"Momentálně evidujeme technické problémy u aplikací přímého bankovnictví, proto mohou být služby dočasně nedostupné," uvedla v pátek odpoledne Komerční banka na facebooku. Podle mluvčího banky Michala Teubnera se to týká přihlašování do mobilní aplikace a on-line bankovnictví.

"Není to ve stavu, že by aplikace nebyly vůbec dostupné, bohužel jsou tam ale zpožděné odezvy. To znamená, že klient se nemusí přihlásit tak rychle jako za standardní situace," uvedl Teubner pro TN.cz s tím, že původně měl být problém vyřešen okolo čtvrté hodiny, ale termín kolegové nedodrželi.

[chooze:article;value:547044]

Pod facebookovým příspěvkem banky si ale stěžovala řada jejích klientů. "Od rána mi to nefunguje, poněkolikáté tento měsíc. Mám KB rád, ale maximálně mi to komplikuje život," uvedl jeden z nich. "Prý je to nejbezpečnější aplikace. Mají pravdu, ani uživatel se tam nedostane," glosoval jiný.

Výpadek se podle Teubnera netýká placení platebními kartami. Ohroženo by nemělo být ani zabezpečení bankovních systémů. "Nejde o žádné útoky ani snahy z vnějšího prostředí," dodal mluvčí.

Vloni výpadek služeb hlásila ČSOB. Problémy se objevovaly při platbě kartou (05/2023):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.