Policie rozbila gang, který pašoval do vězení drogy. Měli na to mazané metody

Královéhradecká policie obvinila šest mužů a tři ženy z pašování drog. Gang je měl dostávat do věznice ve Valdicích na Jičínsku. "V září 2023 vězeňská služba při kontrole zásilek narazila na balíček s podezřelou látkou," uvedla mluvčí královéhradecké policie Karolína Macháčková.

Čtyři členové gangu se podle policie nacházeli už ve vězení, kde si odpykávali tresty za dřívější prohřešky. Ti měli skupinu venku instruovat, jak drogy do věznice dostávat. Celý gang měla tvořit skupina lidí ve věku od 26 do 56 let.

[chooze:article;value:550072]

K tomu, aby narkotika do věznice propašovali, používali mazané metody. Drogy posílali například v manžetách tepláků, propiskách nebo mycích houbičkách. Menší dávky se dovnitř dostávaly v náplastech nebo pěnových samolepkách.

Všem obviněným teď hrozí přísné tresty. "Za spáchání obzvlášť závažného zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy a přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí jim v případě odsouzení hrozí až desetiletý trest vězení," zakončila Macháčková.

Za mřížemi byl několikrát. Tentokrát dostal za drogy sedmiletý trest (4/2024):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.