Kvóty, výkupné, solidarita. Politici se ostře střetli kvůli migrantům

[chooze:gallery;value:36137]

​Pouhý den před volbami do Evropského parlamentu se ve studiu zpravodajského portálu TN Live konala závěrečná debata. Diskutovalo v ní nakonec sedm lídrů politických stran, hnutí a koalic.

Za Přísahu a Motoristy sobě byl pozván Filip Turek, který svou účast v debatě TN Live a TV Nova dnes zrušil. Z tiskového vyjádření vyplývá, že nechce být součástí štvavé kampaně a rád by dle svých slov přispěl ke zklidnění napjaté situace. Turek v těchto dnech čelí kritice kvůli kontroverzním výrokům, fotografii v autě se zdviženou pravicí a zálibě ve sběratelských předmětech spojených s nacistickou symbolikou.

[chooze:minuta;value:8a719647-42e5-4437-acf2-aade107726df]

​​Debatovalo se zejména o bezpečnosti Evropy, migraci či Green Dealu. Politici voličům také představili své priority na příštích pět let. Právě téma kolem migračního paktu vyvolalo ostré diskuze. Bránili ho především Marcel Kolaja z Pirátů a Danuše Nerudová ze STAN, která odmítla slova o kvótách nebo výpalném. 

Podívejte se na slova Nerudové:

​​Volby do Evropského parlamentu se budou v České republice konat v pátek 7. a v sobotu 8. června. Diváci zpravodajského portálu TN Live viděli již celkem tři debaty. První proběhla 17. května a týkala se bezpečnosti. Tématem byl atentát na slovenského premiéra Roberta Fica, fungování organizace NATO či migrace.

[chooze:article;value:549420]

Druhá debata se věnovala budoucímu českému eurokomisaři a konala se 24. května. Zástupci stran řekli, co je podle nich při výběru nejdůležitější. Třetí debata proběhla 31. května a týkala se ochrany planety a tzv. Green Dealu. Všechny debaty najdete na TN Live.

Veškeré informace a data k eurovolbám 2024 a volebním preferencím najdete zde na TN.cz. 

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.