Kvůli Pražákům měním písničky. Ostrava je upřímná, říká zpěvák a komik Krhut

Krhut je známý pro svoje vtipné písničky a nevybíravý humor. Může za to možná z části i jeho ostravský původ. "Ostrava je taková upřímná. Tam se hned dozvíte, jestli vás někdo má rád, nebo ne. Nemusíte tak dlouho chodit kolem horké kaše," řekl.

"Když hraju v Ostravě, tak ten repertoár nemusím tak modifikovat a editovat, jako když hraju třeba v Praze," uvedl. "Jsou slovíčka, kterým vůbec Pražák nerozumí," dodal a zmínil třeba buntek, zip u kalhot, nebo bulat školu, chodit za školu.

[chooze:article;value:558136]

Původním povoláním je ale Krhut učitel, což ho údajně v něčem připravilo i na dráhu baviče. "Abyste učil dobře, musíte trošku bavit," myslí si. "Já jsem si uvědomil, že dělám one man show před tabulí, ale že bych to chtěl dělat svobodněji a možná i za lepší peníze," vysvětlil, proč skončil.

Školské prostředí se podle něj podobá firemním akcím, kde jsou často lidé, kteří vystupujícího neznají a nemají velký zájem. "Já se nenechám rozhodit, protože jsem zvyklý z hodiny, že když někdo dělal nějakou blbost nebo mě vyloženě vytáčel, tak jsem si ho srovnal," popsal.

[chooze:article;value:557501]

"Já si lidi srovnávám i na těch firemních akcích. Vypadá to tak, jako že ho trošku shodím, ale zároveň ho trošku ukážu. Musíte tomu člověku dát pozornost, ale zároveň ho trošku shodit," doplnil.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.