Dva velcí prodejci elektroniky se spojili. V ČR tak zaniká síť populárních obchodů

Vzniku obřího československého holdingu daly zelenou už jak český, tak slovenský antimonopolní úřad. "Právě povolení spojení ze strany ÚOHS v České republice a PMÚ na Slovensku bylo klíčovou podmínkou pro uskutečnění našeho záměru, který začneme v nadcházejících týdnech postupně realizovat. Prvním krokem je příprava detailního plánu dalšího postupu," uvedl pro tvnoviny.sk generální ředitel HP Tronic Daniel Večeřa.

Prodejny Electro World v Česku by se měly změnit na Datart, naopak na Slovensku budou fungovat pod značkou Nay. HP Tronic v Česku provozuje sítě Datart a Eta, což zahrnuje asi 156 prodejen, Nay provozuje síť obchodů Electro World, která zahrnuje 40 prodejen.

[chooze:article;value:552329]

"Toto spojení poskytuje synergické výhody prostřednictvím sdílení zkušeností a zvýšení efektivity provozních procesů hlavně v oblasti logistiky, infrastruktury, marketingu a nákupu zboží. Umožní posilňovat strategickou pozici a lépe využívat příležitosti nejen v kamenných prodejnách, ale i na elektronickém trhu," shrnul předseda představenstva Nay Peter Zálešák.

"Činnosti spojujících se soutěžitelů se překrývají zejména v oblasti maloobchodního prodeje elektroniky, v níž patří mezi významné subjekty. Jejich společný tržní podíl však nepřesáhne 25 %, což je hranice, do které se má za to, že spojení nemá za následek podstatné narušení hospodářské soutěže, neprokáže-li se při posuzování spojení opak," uvedl český antimonopolní úřad. Slovenský úřad oficiální vyjádření vydá v následujících dnech, potvrdila jeho mluvčí pro TN.cz.

Antimonopolní úřad schválil prodej české likérky Jan Becher polskou firmou. Podívejte se na únorovou reportáž TV Nova:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.