Blesk udeřil jen pár kroků od sestry zlatého hokejisty Gudase! Na akci měla vystoupit se svou show

„Koncert jsme museli zrušit. Nešťastná událost se stala dvacet minut před vystoupením, kdy jsme už byli připraveni za pódiem, řekla deníku Blesk jednatřicetiletá Karolina Neuvirthová Gudasová, která na akci měla připravené vystoupení se svou oblíbenou show Karol a Kvído. Zpěvačka dodala, že výboj udeřil jen pár kroků od ní.

Ani v takto krizové situaci naštěstí neztratila duchapřítomnost a začala pomáhat. „Volali jsme záchranku, poskytovali součinnost zdravotníkům, starali se o děti v kulturáku. Doufáme za celý tým, že budou všichni v pořádku,“ citoval deník slova zpěvačky a manželky bývalého reprezentačního brankáře Michala Neuvirtha. Mezi zraněnými měla mít podle informací Blesku dokonce jednu příbuznou.

[chooze:article;value:558343]

Zrušeného vystoupení pro děti nelituje a se svou show se hodlá do Liberce vrátit. „Dětem ve Vratislavicích každopádně v blízké době koncert nahradíme a vykouzlíme jim úsměv na tváři,“ vzkázala zpěvačka.

Po úderu blesku na dětském dni v liberecké čtvrti Vratislavice se v neděli odpoledne zranilo 20 lidí, včetně několika dětí. Na místě zasahovali hasiči, policisté i záchranáři, kteří museli kvůli většímu počtu zraněných osob vyhlásit traumaplán prvního stupně. Liberecká nemocnice, kam byla většina zraněných převezena dokonce vyhlásila traumaplán druhého stupně.

Podle mluvčího liberecké nemocnice Václava Řičáře bylo ze zraněných dospělých údajně pět resuscitováno. Liberecká nemocnice původně přijala sedm dospělých a deset dětí. Všichni musí v nemocnici kvůli zraněním způsobených zásahem blesku zůstat alespoň jeden den hospitalizovaní. Jejich stav podle mluvčího ale není vážný. Jedna zraněná osoba musela být letecky transportována do Fakultní nemocnice v Motole.

Tragédie v Mexiku: Dva turisty na pláži zabil blesk (10/2023):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.