Karlu Heřmánkovi měl ochrnout obličej. Hrozí trvalé následky, říkají lékaři

[chooze:gallery;value:36062]

​Oblíbený český herec Karel Heřmánek má podle portálu Blesk nepříjemnou zdravotní komplikaci. Zánět trojklanného nervu může znamenat nejenom ochrnutí části obličeje, je ale také velmi bolestivé.

"Onemocnění je charakterizované intenzivními záchvatovitými bolestmi poloviny obličeje nebo její části, záchvaty bolesti jsou často spuštěné dotykem určité části obličeje nebo ústní dutiny. Příčina tohoto onemocnění souvisí s anomálním kontaktem některé z mozkových cév s tzv. vstupní zónou trojklanného nervu, tedy oblastí, kde nervová vlákna vedoucí bolestivé vjemy z obličeje, vstupují do mozkového kmene," uvedla Nemocnice Na Homolce.

[chooze:article;value:557999]

​Bolesti se mohou objevovat až několik měsíců. Na nějakou dobu mohou utichnout, pak se ale někdy vrací. "Toto onemocnění bývá u někoho záležitostí léčby několika týdnů, u někoho i let a někdy zanechává v obličeji trvalé následky," řekl zmíněnému portálu doktor.

Heřmánka přitom čekají v pátek a v sobotu představení. V pátek v 19:00 hraje v představení Tři muži na špatné adrese, v sobotu v 19:00 má derniéru hry Garderobiér.

Zástupce divadla pro TN.cz v pátek ráno uvedl, že žádná změna v programu se zatím nechystá, neměl o onemocnění ani zprávu.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.